Placki dyniowe
Składniki: upieczona dynia - 400 gramów
Rama Smaż jak szef kuchni, wariant maślany smak - 100 mililitrów
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr - 0.5 łyżeczek
mąka pszenna - 100 gramów
cebula - 1 sztukastarty imbir - 10 gramów ząbek czosnku - 1 sztuka jajko - 1 sztuka curry madras - 1 łyżka
Sposób przygotowania:
1. Wszystkie składniki wymieszaj ze sobą w misce.
Dopraw Delikatem i wyrób na gładką masę.
2. Na patelni rozgrzej Ramę, nakładaj masę łyżką i
smaż powstałe placki na złoty kolor. Smażąc na ramie
nadasz specyficznego maślanego aromatu i jednocześnie
zachowasz czystość, bo Rama nie pryska podczas smażenia.
3. Usmażone placki odsącz z nadmiaru tłuszczu na papierowym
ręczniku. Podawaj z łyżką kwaśnej śmietany lub gęstego jogurtu.
Możesz udekorować ulubionymi ziołami.
Dodaj komentarz